Zprávy

19.05.2022| redakce

Svět čte z knih ukrajinských spisovatelů

Mezinárodní literární festival v Berlíně ve spolupráci s Frankfurtským knižním veletrhem a německým PEN klubem připravuje na 7. září 2022 celosvětové čtení z knih jak současných ukrajinských spisovatelů, tak ukrajinských klasiků. Organizátoři akce uvažují o následujících autorech: Jurij Andruchovyč, Serhij Zhadan, Boris Chersonskij, Ilya Kaminsky, Oksana Zabužko, Andrej Kurkov, Taras Prochasko, Andrij Ljubka, Natalia Belchenko, Kateryna Kalytko, Luba Jakymchuk, Marjana Kijanovska, Iya Kiva, Halyna Kruk, Irina Shuvalova, Ostap Slyvynsky, Ivan Kotljarevskij and Taras Hryhorovyč Ševčenko. Záměrem je vystihnout obsahové a stylistické stránky současné ukrajinské literatury, ale především poskytnout ukrajinských autorům mezinárodní fórum. 

Mezi autory, kteří se přihlásili do programu čtení z ukrajinské literatury jsou např. Jürgen Banscherus, Německo; Liao Yiwu, Čína; Irvine Welsh, Skotsko; Wole Soyinka, Nigérie; Peter Sís, Česká republika/ USA; Michael Ondaatje, Kanada a další. 

Instituce, jednotlivci i spisovatelé kteří mají zájem o účast se mohou zaregistrovat na emailové adrese worldreading@literaturfestival.com

 

Zpět na článek

Komentáře



Napsáno znaků





Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.